Trekking Kalaw - Inle lake - Reisverslag uit Taunggyi, Myanmar van JabJet - WaarBenJij.nu Trekking Kalaw - Inle lake - Reisverslag uit Taunggyi, Myanmar van JabJet - WaarBenJij.nu

Trekking Kalaw - Inle lake

Door: jabjet

Blijf op de hoogte en volg JabJet

24 April 2013 | Myanmar, Taunggyi

Ons hoogste punt in Myanmar en misschien ook wel ons hoogtepunt van Myanmar (al was alles heel bijzoner); de trekking van Kalaw naar Nyaung Shwe.

Vertrekpunt: Kalaw, op 1300 m hoogte
Reisgenoot: Callum (Australie, 21 jaar)
Gids: Aki (Kalaw, 15 jaar)
Afstand: 57 km
Tijd: 3 dagen

De avond voor de trekking drinken we ons moed in, in de lokale rumbar waar we als helden worden onthaald omdat we de enige vrouwen zijn en wat fooi in de pot doen. Hierin wordt gespaard voor het ziekenhuis.
De dag erna vertrekken we met een gids half zo oud als wij en een Australische jongen naar Nyaung Shwe. We krijgen het al snel heel zwaar als Sara bijna wordt aangevallen door een waterbuffel (hij wilde niet op de foto) en we daarna moeten kiezen voor de weg met of zonder bloedzuigers. Wellicht ten overvloede: het werd die zonder.
De tocht leidt ons over de heuvels, langs de rijstvelden, bloemkooltuinen, het spoor, de kleine dorpjes met verschillende minderheden waaronder het drakenvolk die zijn ontstaan uit een drakenei. We slapen en eten bij mensen thuis. Dat wil zeggen: zonder elektra, stromend water of een matras maar wel met heerlijk eten en bijzondere mensen. Door 3 dagen niet douchen en door veel rood zand lopen worden we bij aankomst in Nyaung Shwe geweigerd als we een kamer bij een resort met zwembad proberen te krijgen. Omdat ze onze tere zieltjes willen sparen gaat ons wegsturen als volgt:
- "Sorry, we're full"
Sara: "Full? It's low season"
- "Yes, well.. full. We don't have enough staff.."

Gelukkig nog 3 dagen kunnen genieten van het Inlelake in een hotel met super vriendelijke mensen.

• 13 Mei 2013 - 18:43

Mamp:

Dag schatten, ziet er avontuurlijk maar ook uitputtend uit als ik Sara zie...
    Die foto van dat kuuske is heel schattig!!
    Die van jullie uiteraard ook.
    Thailand zit er nu al bijna op, ben benieuwd naar het volgende verslag met pap als "gast"reisgenoot.
    Lieverds, fijne tijd verder nog, mamp.

• 15 Mei 2013 - 19:32

Nannie:

Meisjes......ik vind jullie echt heel stoer. Op pad met een knulletje tussen de waterbuffels door en drie dagen in die hitte zonder stromend water,laat staan een douche.
    Hadden jullie niet zo n drakenei kunnen scoren trouwens? Dat was een lekker strak begin geweest in Maastricht.
    Hier in Avanos gelukkig wel warm water en de dikke moekes hier leggen gelukkig geen eieren.
    Het kattenvolk lijkt dat wel te doen.
    Dikke kus van Ar en Nannie

• 15 Mei 2013 - 22:45

Lia:

Hoi meiden,
    tjonge wat een avontuur, wat een land. Wat moet her heerlijk zijn zo los van alles te zijn? Dan wordt een middagen Nieuwkoopse plassen in juli wel een beetje schraal, maar hoop je daar wel te zien, fijne tijd nog en lieve groeten Lia

• 18 Mei 2013 - 11:38

Jennjo74:

Kuuske? :-) Je weet dat ik de mensen na Nijmegen al niet meer versta.. haha!
    Jullie verhalen en foto's zijn heerlijk en natuurlijk jaloersmakend (behalve die van Saar op de grond voor pampus). Ik neem ook maar eens ontslag denk ik!
    Hier in kikkerland alles behoorlijk kikker: nat, groen en het gebruikelijke gekwaak. Vanavond Songfestival met Anouk in de finale, wereldnieuws! Je kunt maar op de hoogte zijn...
    Kortom, jullie missen nog steeds niets. Geniet daar, veel plezier met Pap! Veel liefs, Jennjo.

• 18 Mei 2013 - 11:39

Jennjo74:

En oh ja.. die slang!!!!! Ook minder jaloersmakend, krijg hier ter plekke al de zenuwen.